Nytt hypermoderne maskineri under innkjøring

Bildet viser operatør Odd Vidar Sørlie ved den nye maskinen hos Hestneæstrapp

Bildet viser operatør Odd Vidar Sørlie ved den nye maskinen hos Hestneæstrapp

To splitter nye og hyperavanserte maskiner har gjort Hestnæs Trappefabrikk til en enda mer effektiv, miljøvennlig og moderne bedrift. Holz-her Dynestic 7535 heter vidunderet, og sammen med det automatiske platesystemet Store Master 5110, er de en ørliten revolusjon for operatør Odd Vidar Sørli og kollegene hans på trappefabrikken.

 – Vi fikk disse maskinene i begynnelsen av august, så vi er fremdeles i innkjøringsfasen, men vi kan allerede si at dette virker over all forventning. Nå kan vi bare legge inn det vi skal lage i dataprogrammet, og så går resten av seg selv. Vi kan bare plukke deler, pusse litt på kantene og sette på klistremerker før delene er klare for videre behandling. Helt fantastisk, smiler den erfarne operatøren.

 

Et ekstremt effektivt system

Det er C. Dahm Maskinforretning AS som har levert de nye maskinene til Hestnæs Trappefabrikk. Det er ikke første gang.

– De har vært en trofast kunde hos oss så lenge jeg har jobbet her, og det er 20 år, sier Ståle Lien, som er salgsrepresentant i Viken og Innlandet for maskinforretningen.

– Folkene hos Hestnæs er veldig flinke til å se muligheter. Det har vært en rivende utvikling i denne bransjen, og mens mange setter seg på gjerdet og ser an situasjonen, er de på banen ganske så fort. De forteller oss hva de trenger, og vi forsøker å finne den eller de løsningene som passer best for å dekke behovet. Vår oppgave er å vise Hestnæs de muligheter som finnes, og de er alltid nysgjerrige på nye løsninger for å forbedre produksjonen når det gjelder lønnsomhet, kvalitet og miljø. Slik jeg kjenner dem er Hestnæs Trappefabrikk en svært fremoverlent bedrift, og helt i forkant i sin bransje, forteller Ståle Lien, som mener den nye, store investeringen vil medføre store forbedringer for trappefabrikken.

– De får en helt annen hverdag. Det er mye løfting og fryktelig tung håndtering av plater. Det slipper de nå å ta i. De får mindre kapp og avfall fordi de utnytter platene på best mulig måte, og ikke minst et ekstremt effektivt system som både er miljøvennlig og lønnsomt, sier Ståle Lien.

 

Spennende arbeidsplass

Det er store dimensjoner over det nye maskineriet som Odd Vidar Sørli og to av kollegene hans opererer. Holz-her Dynestic 7535 er omtrent så avansert og fremtidsrettet som en slik CNC-maskin kan bli. Med den store arbeidsflaten og fem akser sikrer den maksimal presisjon, optimale resultater og en nyutviklet software-pakke styrer prosessen ned til minste detalj.

Maskinen er satt opp til å arbeide sammen med det automatiske platelageret Store Master 5110.  Denne maskinen sørger for all platehåndtering fra råmaterialet kommer inn i fabrikken til det skal brukes i produksjonen. Maskinen henter automatisk det materialet som skal benyttes og laster det inn i CNC-maskinen. Systemet holder også til enhver tid kontroll på lagerbeholdningen, og kan settes opp til å varsle når lageret må fylles opp.

– Det går av seg selv. Vi trenger bare å sette i gang maskinene, og så kan vi gå og gjøre noe annet, smiler operatør Odd Vidar Sørli. Han har jobbet hos Hestnæs Trappefabrikk i 12 år, og forteller at han trives veldig godt på arbeidsplassen.

– Her er man offensive og satser på fremtiden. Det er spennende å jobbe i en bedrift som utvikler og moderniserer seg, og som satser på lokal produksjon og dermed lokale arbeidsplasser, sier Sørli.

bildet viser "Kontakt oss"

Trappeskjema

Kontaktinformasjon

Adresse(Påkrevd)

Type trapp av interesse

Type trapp av interesse
Type trapp av interesse
Type trapp av interesse
Type trapp av interesse
Type trapp av interesse

Trappeåpningens dimensjoner

Returgelender

Trappeutførelse

Tilleggsinformasjon

Montering
Dra og slipp filer her, eller
Accepted file types: jpg, gif, png, pdf, Max. file size: 5 MB, Max. files: 5.
    Her kan du laste opp vedlegg dersom har tegninger/bilder som viser eksisterende trapperom eller ønsket løsning